Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко дига моя дзвер?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колко дига моя дзвер?

Колеги имам едно питане.. по принцип знам, че Alfa TS 2000 GTV 16v. дига не повече от 220? Нали така? Обаче, вчера баща ми покара малко моята машина и ми излезе със странния факт че е дигнал 250! Аз му казах че не е възможно, обаче е возил и друг човек с него и той също е видял.. Та възможно ли е това? Или слънцето е било твърде силно тия дни? Благодаря
    97' Alfa Romeo GTV TS - 2000

Може километража много да лъже. Аз на QV-то му правех 240 по километрж ама отклонение 10% е нормално при тази скорост та тамън до към 220 реално идва

Comment

250!!!

Това и моята го може! А и един приятел се похвали, че му показало 250 на магистралата... с моята, естествено , но дали ги вдига или хваща, това е друг въпрос. На магистралата има отсечки, където се хващат и 260, дори веднъж ми подмина 260! Истината е, че след 240 става страшно и само на магистралата може да се рискува, а пък и там понякога помагат и попътен вятър вятър и наклон на пъта. Много е важно, с какво е обута ! Ако са ти кофти гумите, по-добре не се пробвай, че в тая пласмаса направо ще се испариш. Трябва да бъде подобрено качеството на пътната настилка, за да може да се кара бързо! Иначе, имам такава кола от скоро и мога да кажа, че съм влюбен в нея. Доста бърз автомобил е това. Браво!
      Alfa Romeo Spider 2.0 TS 16V 150 CV
      Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 150 CV
      Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV

Comment

Стигал съм до 260, разбира се на магистрала с добри гуми. Вярно пътя става тесен, но алфата си струва. Малко ми е трудно да повярвам обаче, че с двама души, това си е товар... ще стигне повече от 220.

Comment

240 с двама човека на равен път
          BADBOYS
          GSM:0884168245

Comment

макс

Колеги днес пробвахме моя Спидер(според КАТ), иначе Спайдер е ограничен на 210.[/i]

Comment

Re: макс

Първоначално публикувано от Magiosnika
              Колеги днес пробвахме моя Спидер(според КАТ), иначе Спайдер е ограничен на 210.[/i]
              остай ги онея по-отгоре 2.0 TS са ограничени на 210км. ма те с по 8 човека вдигат 260 няма лошо
              landikar
              Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

ми

Бате аз не се учудвам от нищо вече, чувал съм 3 топ изказвания:
                1. С Голфа бате 240 ги поддържам на магистрала (Голф 2 gti доста счупен)
                или
                2. С голфа 220 и ме фана страх и намалих че почна да тресе(Голф 2 1.4-75к.с. в окаяно състояние)
                и
                3. С Аудито на газ 220 щот немаше повече место, иначе на бензин 250 съм фащал (ауди 100-1984г.)
                Така че и аз реших да пробвам моята ама нема... 210 и туйто. Та колеги я направете по една снимка(с дата и час) на алфата с пълен километраж да видим?

Comment

Абе вие няма ли да вземете и да си сметнете грешките на километражите и тогава да ги вдигате тези скорости. Има едно нящо викат му въздушно съпротивление и за да се преодолее трябва определена мощност отделена от двигателя. Значи по дебелите книги пише че един автомобил за да достигне 210-220 км е нужно да е с двигател около150 к.с. а за достигне 260 е нужно да е над 200 к.с. Това е така защото по формулата за пресмятане на това съпротивление скоростта е на квадрат т.е. Но ако искате може да използвате дебелите книги като тоалетна хартия и да правите опити за достигането на 300км/ч
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

Виште сега колеги аз смятам че мотио гтв е доста читаво не гори масло непуши вурви много но повече от 205 км не сум вдигал и няма как да стане според мен от 130 до 180 е като самолет даваш газ и излиташ но сум го дуржал до дупка и то не ведниж и не за малко повече от 205 моито неможе аиде за 210 сум сугласен ама за скорости от рода на 250 260 е смешно да се говори та то 3.2 V6 неможе да вдигне опвче от 240 км!!!
                    Alfa Romeo GTV 2.o ts

Comment

.

до калотина по пътя имам вила там и от табела до табела 230. толкова може по равно без вятър. какви ограничители ви гонат на 2.0 ТС на 210 незнам
                      и преди със високи 16-ки и сега със ниски 17-ки незнам километража дали има разлика защото като диаметър не се е променила стъпката на колата
                      MG ZR160 03' - настоящата
                      145 2.0 TD 97' - бившата
                      GTV 2.0 16V 97' - по-бившата
                      SPL Fan

Comment

Има доста коли под 100 коня които вдигат 200 без проблеми. Зависи от много работи.
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

"аз пък с алфа 145 1.4 на метан и 3 гаджета вдигнах 230км. не за друго ми момичетата ги фана шубе "

Сам го измислих момчета, ай да видим кой ще измисли нещо по-добро ... нали такава беше темата или ако съда по последните писаници
                          landikar
                          Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Първоначално публикувано от isoiso
                            Има доста коли под 100 коня които вдигат 200 без проблеми. Зависи от много работи.
                            покажи една такава и щи подара колата на клипчето от подписа ти заедно с мадамата
                            landikar

Comment

200км не са никаква скорост, дайте да не обсъждаме повече щото ще влезе някой тука и ще умре от смях. Всяка биваща кола ги вдига. С една кирлива Вектра 1,6 75к.с. на газ съм вдигал 200 Мога да ти изброя тука 10 коли под 100коня, които вдигат 200 без да се замисля А коли по 150коня вървят с 230-240км без проблем стига скоростните им кутии да са подходящи. За съжаление при Алфа след 200км почваш да и вадиш душата просто скоростите са къси за да е бегачка.
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                              X