Колеги имам едно питане.. по принцип знам, че Alfa TS 2000 GTV 16v. дига не повече от 220? Нали така? Обаче, вчера баща ми покара малко моята машина и ми излезе със странния факт че е дигнал 250! Аз му казах че не е възможно, обаче е возил и друг човек с него и той също е видял.. Та възможно ли е това? Или слънцето е било твърде силно тия дни? Благодаря
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колко дига моя дзвер?
Collapse
X
-
250!!!
Това и моята го може! А и един приятел се похвали, че му показало 250 на магистралата... с моята, естествено, но дали ги вдига или хваща, това е друг въпрос. На магистралата има отсечки, където се хващат и 260, дори веднъж ми подмина 260! Истината е, че след 240 става страшно и само на магистралата може да се рискува, а пък и там понякога помагат и попътен вятър вятър и наклон на пъта. Много е важно, с какво е обута ! Ако са ти кофти гумите, по-добре не се пробвай, че в тая пласмаса направо ще се испариш. Трябва да бъде подобрено качеството на пътната настилка, за да може да се кара бързо! Иначе, имам такава кола от скоро и мога да кажа, че съм влюбен в нея. Доста бърз автомобил е това. Браво!
Alfa Romeo Spider 2.0 TS 16V 150 CV
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 150 CV
Fiat Bravo 1.6 GT 100 CV
Re: макс
Първоначално публикувано от MagiosnikaКолеги днес пробвахме моя Спидер(според КАТ), иначе Спайдер е ограничен на 210.[/i]landikar
Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......
Comment
-
ми
Бате аз не се учудвам от нищо вече, чувал съм 3 топ изказвания:
1. С Голфа бате 240 ги поддържам на магистрала (Голф 2 gti доста счупен)
или
2. С голфа 220 и ме фана страх и намалих че почна да тресе(Голф 2 1.4-75к.с. в окаяно състояние)
и
3. С Аудито на газ 220 щот немаше повече место, иначе на бензин 250 съм фащал (ауди 100-1984г.)
Така че и аз реших да пробвам моята ама нема... 210 и туйто. Та колеги я направете по една снимка(с дата и час) на алфата с пълен километраж да видим?
Comment
-
Абе вие няма ли да вземете и да си сметнете грешките на километражите и тогава да ги вдигате тези скорости. Има едно нящо викат му въздушно съпротивление и за да се преодолее трябва определена мощност отделена от двигателя. Значи по дебелите книги пише че един автомобил за да достигне 210-220 км е нужно да е с двигател около150 к.с. а за достигне 260 е нужно да е над 200 к.с. Това е така защото по формулата за пресмятане на това съпротивление скоростта е на квадрат т.е. Но ако искате може да използвате дебелите книги като тоалетна хартия и да правите опити за достигането на 300км/ч156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Виште сега колеги аз смятам че мотио гтв е доста читаво не гори масло непуши вурви много но повече от 205 км не сум вдигал и няма как да стане според мен от 130 до 180 е като самолет даваш газ и излиташ но сум го дуржал до дупка и то не ведниж и не за малко повече от 205 моито неможе аиде за 210 сум сугласен ама за скорости от рода на 250 260 е смешно да се говори та то 3.2 V6 неможе да вдигне опвче от 240 км!!!Alfa Romeo GTV 2.o ts
Comment
-
.
до калотина по пътя имам вила там и от табела до табела 230. толкова може по равно без вятър. какви ограничители ви гонат на 2.0 ТС на 210 незнам
и преди със високи 16-ки и сега със ниски 17-ки незнам километража дали има разлика защото като диаметър не се е променила стъпката на колатаMG ZR160 03' - настоящата
145 2.0 TD 97' - бившата
GTV 2.0 16V 97' - по-бившата
SPL Fan
Comment
-
"аз пък с алфа 145 1.4 на метан и 3 гаджета вдигнах 230км. не за друго ми момичетата ги фана шубе"
Сам го измислих момчета, ай да видим кой ще измисли нещо по-добро... нали такава беше темата или ако съда по последните писаници
landikar
Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......
Comment
-
Първоначално публикувано от isoisoИма доста коли под 100 коня които вдигат 200 без проблеми.Зависи от много работи.
landikar
Comment
-
200км не са никаква скорост, дайте да не обсъждаме повече щото ще влезе някой тука и ще умре от смях. Всяка биваща кола ги вдига. С една кирлива Вектра 1,6 75к.с. на газ съм вдигал 200Мога да ти изброя тука 10 коли под 100коня, които вдигат 200 без да се замисля
А коли по 150коня вървят с 230-240км без проблем стига скоростните им кутии да са подходящи. За съжаление при Алфа след 200км почваш да и вадиш душата просто скоростите са къси за да е бегачка.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
Comment